FOLKTEATERN GÄVLEBORG

Kontoret - AXMAR BRUK

Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
RSS
Google+
https://kustkonst.se/konstrundan/folkteatern-gavleborg">

Bakom kulisserna

Folkteatern Gävleborg sätter upp Mästaren och Margarita i Hyttan i Axmar bruk i sommar och på Kustkonst får ni träffa en av producenterna, Peter Oijens, som kommer att ge er en inblick i arbetsprocessen. Han kommer bl.a. att visa spännande rekvisita och scenografi- och kostymskisser från pjäsen.

Du har också möjlighet att köpa biljett till Mästaren och Margarita på plats. Pjäsen har premiär den 30 maj.

Mästaren och Margarita är en berättelse om lögner, kärlek, makt och frihet, om en korsfästelse och en djävulsbal, om förvirrade människor som försöker att förstå också sådant som är svårt att förstå, om konstnärskap och sanning. Historien innehåller också en roman i romanen, som på grund av sitt innehåll inte får publiceras. En bok som råkar vara den alldeles sanna beskrivningen av vad som hände den där berömda påsken i Jerusalem för 2000 år sedan, när en ung man anklagad för uppvigling blev dömd till döden genom korsfästelse.

I Hyttan i Axmar bruk får vi möta den unge mannen och Pontius Pilatus som dömer honom till döden, Djävulen som prövar och förvirrar de människor som vägrar tro på honom, en stor talande katt, trollerikonster, en poet vars liv får en helt ny riktning och så, naturligtvis, Mästaren, författaren som skrivit den alldeles sanna romanen, och hans Margarita som gör en pakt med Djävulen för att få tillbaka den man, och den bok, hon älskar.

FOLKTEATERN GÄVLEBORG - Nr 47 på kartan

Kontoret, Axmarstig 209, Axmar bruk
Peter Oijens, 073 088 34 50
peter.oijens@folkteaterngavleborg.se
folkteaterngavleborg.se

KUSTKONST PÅSKDAGEN 10-18

SPRID GLÄDJEN VIDARE

OCH HÅLL DIG UPPDATERAD OM DET SENASTE - FÖLJ KUSTKONST PÅ FACEBOOK