SKAPARGLÄDJE I HAMRÅNGEBYGDEN

Kustkonst är en konst- och hantverksrunda i Hamrångebygden som startades 2018 av Erika Ehn, Aja Axlund och Carina Gustafsson. I Kustkonsts anda vill vi främja kreativa uttryck, skapa lust och inspiration och sprida glädje för både utställare och besökare.

I Hamrångebygden, mellan Gävle och Söderhamn, bubblar det av skaparkraft, och med konst- och hantverksrundan på påskdagen varje år vill vi ge möjlighet till gemenskap och inspiration för alla att ta del av. 

På Kustkonst ryms alla former av kreativt skapande, som konst, konsthantverk, mathantverk, musik, litteratur etc. Första året var yngsta utställaren 7 år, den äldsta över 80. Unga som gamla, amatörer och professionella är alla välkomna att vara en del av Kustkonst. Besök ca 60 utställare som visar och säljer sina alster i byarna runtom i Hamrångebygden.

Kustkonst pågår mellan kl. 10 och 18, så du har gott om tid att åka runt, titta, köpa det du gillar, lyssna på musik, äta lunch, ta en kaffepaus och njuta av dagen. Håll utkik efter det röda sjömärket och Kustkonstskylten som visar konstrundans väg genom Hamrångebygden.

Varmt välkommen till Kustkonst

Påskdagen  kl 10.00-18.00

Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
RSS
Google+
https://kustkonst.se/om-kustkonst">

KULTURFÖRENINGEN KUSTKONST

Kulturföreningen Kustkonst är en ideell förening vars främsta syfte är att verka för att främja konst och hantverk i Hamrångebygden, bl.a. genom att varje år på påskdagen arrangera konst- och hantverksrundan Kustkonst.

Läs mer om föreningen här

Kustkonst Carina Gustafsson silversmycken Skolan Axmarby
Kustkonst Torbjörn Olsson fotografi Hembygdsgården Bergby
Kustkonst Mona Lindström måleri Kontoret Axmar Bruk

LUSTFYLLT & AVSLAPPNAT PÅ KUSTKONST

Kulturföreningen Kustkonst är en ideell förening som drivs av oss som privatpersoner för att samla den skaparkraft som finns i Hamrångebygden, mellan Gävle och Söderhamn.
Konst- & hantverksrundans anda ska vara lustfylld, avslappnad och glädjespridande, både för utställare och besökare.
Alla, ung som gammal, som skapar i någon form och har koppling till Hamrångebygden är välkomna att delta som utställare.
Vi vill sprida konst- och kulturglädje till fler och ”sätta Hamrångebygden på kartan”.
Vi använder orden konst/konstrunda i bred betydelse och räknar in alla former av kreativt skapande, konsthantverk, mathantverk musik, teater etc.
Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
RSS
Google+
https://kustkonst.se/om-kustkonst">

VARFÖR KONST- & HANTVERKSRUNDA

LITE BAKGRUNDSINFO

Vi är tre kreativa och engagerade initiativtagare till Kustkonst; Erika Ehn, Aja Axlund och Carina Gustafsson. Det hela började med att Erika frågade Aja och Carina om vi kunde slå ihop oss och ha ett litet konstcafé i Axmarby skola under påsken.

Vi nappade direkt och Aja, som har drömt om att starta en konstrunda i Hamrångebygden i flera år, gick ”all in” och gjorde Erikas idé lite större…

Efter lite efterforskningar, googlande och idéspåneri insåg vi hur många det är i vår bygd som sysslar med olika typer av konst, hantverk, musik m.m. och vi kände att vi vill ge alla möjlighet att visa upp sin kreativitet.

Därför drog vi 2018 igång Kustkonst - en konst och hantverksrunda i Hamrångebygden. Vi är otroligt glada för den uppslutning och det intresse så många har visat. Att vi redan första året var nästan 60 utställare, i 12 lokaler och på 6 orter i bygden, var helt överväldigande! Likaså att de flesta utställningslokalerna, som till vardags används till andra verksamheter, slog besöksrekord.

Kustkonst arrangeras på påskdagen varje år och vi hoppas och tror att vi kommer att fortsätta att slå rekord, om inte i siffror, så i skaparglädje.

Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
RSS
Google+
https://kustkonst.se/om-kustkonst">

VILKA ÄR VI?

Kustkonst Erika Ehn måleri Skolan Axmarby

Erika Ehn

Erika bor i Gävle och tillhör Ehn-släkten i Axmarby, med anor långt bakåt i tiden. Hennes mormor och morfar bodde i byn och hos dem tillbringade Erika somrarna när hon var liten. Hennes mamma har nu tagit över stugan och Erika är där när tillfälle ges.

Erika har skapat i olika former i hela sitt liv, bl.a. keramik. Nu ägnar hon sig framför allt åt måleri, utifrån vedic art-metoden. Hon är utbildad i Vedic Art, steg 1-14, och håller workshops.

På Kustkonst ställer hon ut sitt måleri och håller i arrangemanget Målarbord för välgörande i Axmarby Skola.

Läs mer...

Kustkonst Aja Axlund broderi Skolan Axmarby

Aja Axlund

Aja flyttade till Axmar bruk från Åkersberga hösten 2018. Axlundssläkten har anor i Axmarby sen åtminstone 1600-talet och Aja och hennes familj tillbringade all ledig tid där när hon växte upp. 

Aja har ägnat sig åt alla former av kreativt skapande sedan barnsben. Just nu fokuserar hon på smycken, broderi, virkning, stickning, fotografering, grafisk form m.m.

Aja driver en egen firma, Axlund Design, och det är hon som har formgivit allt material till Kustkonst, logotyp, folder, utställarkarta, affischer, hemsidan m.m.

På Kustkonst visar och säljer hon sina smycken, broderi, foto, m.m. i Axmarby skola.

Läs mer...

Kustkonst Carina Gustafsson mosaik Skolan Axmarby

Carina Gustafsson

Carina bor i Axmarby. Hon kom hit p.g.a. kärleken för sex-sju år sen och flyttade hit från Gävle för tre år sen. Fast egentligen var det Axmarby som flyttade in – i hennes själ och hjärta – så fort hon kom hit.

Hon är ett kreativt energiknippe med många strängar på sin lyra och har provat på det mesta inom olika kreativa uttryck. Framför allt skapar hon nu silversmycken och mosaik, men tecknar även mandala, svetsar, skapar i trädgården m.m.

På Kustkonst ställer hon ut mosaik och silversmycken i Axmarby skola.

Läs mer...

SPRID GLÄDJEN VIDARE

OCH HÅLL DIG UPPDATERAD OM DET SENASTE PÅ FACEBOOK

Vi är glada för den hjälp vi fått med Kustkonst

Stort tack till Hamrånge Hembygdsförening, ABF Hamrångebygden, Gävle kommun Kultur & Fritid, Aja Axlund/Axlund Design och alla som hjälpt till med arbetet inför Kustkonst 2018!