SKAPARGLÄDJE I HAMRÅNGEBYGDEN

Kustkonst är en konst- och hantverksrunda i Hamrångebygden på initiativ av Erika Ehn, Aja Axlund och Carina Gustafsson. I Kustkonsts anda vill vi främja kreativa uttryck, skapa lust och inspiration och sprida glädje för både utställare och besökare.

I Hamrångebygden, mellan Gävle och Söderhamn, bubblar det av skaparkraft, och med konstrundan på påskdagen vill vi ge möjlighet till gemenskap och inspiration för alla att ta del av. I år är första gången vi arrangerar Kustkonst, men målsättningen är att det här ska bli ett återkommande evenemang varje år.

På konstrundan ryms alla former av kreativt skapande, som konst, konsthantverk, mathantverk, musik, litteratur etc. I år är yngsta utställaren 7 år, den äldsta över 80. Unga som gamla, amatörer och professionella är alla välkomna att vara en del av Kustkonst. I år kan du besöka över 50 utställare som visar och säljer sina alster i byarna runtom i Hamrångebygden.

Kustkonst pågår mellan kl. 10 och 18, så du har gott om tid att åka runt, titta, köpa det du gillar, lyssna på musik, äta lunch, ta en kaffepaus och njuta av dagen. Håll utkik efter det röda sjömärket och Kustkonstskylten som visar konstrundans väg genom Hamrångebygden.

Varmt välkommen till Kustkonst

Påskdagen 1 april, 10.00-18.00

Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
RSS
Google+
https://kustkonst.se/om-kustkonst">
Kustkonst Mona Lindström måleri Kontoret Axmar Bruk
Kustkonst Carina Gustafsson silversmycken Skolan Axmarby
Kustkonst Torbjörn Olsson fotografi Hembygdsgården Bergby

LUSTFYLLT & AVSLAPPNAT PÅ KUSTKONST

Kustkonst drivs som ett ideellt projekt av oss som privatpersoner för att samla den skaparkraft som finns i Hamrångebygden, mellan Gävle och Söderhamn.
Konstrundans anda ska vara lustfylld, avslappnad och glädjespridande, både för utställare och besökare.
Alla, ung som gammal, som skapar i någon form och har koppling till bygden är välkomna att delta som utställare.
Vi vill sprida konst- och kulturglädje till fler och ”sätta Hamrångebygden på kartan”.
Vi använder orden konst/konstrunda i bred betydelse och räknar in alla former av kreativt skapande, konsthantverk, mathantverk musik, teater etc.
Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
RSS
Google+
https://kustkonst.se/om-kustkonst">

VARFÖR KONSTRUNDA

LITE BAKGRUNDSINFO

Vi är tre kreativa och engagerade initiativtagare till Kustkonst; Erika Ehn, Aja Axlund och Carina Gustafsson. Det hela började med att Erika frågade Aja och Carina om vi kunde slå ihop oss och ha ett konstcafé i Axmarby skola i påsk.

Vi nappade direkt och Aja, som har drömt om att starta en konstrunda i Hamrångebygden i flera år, gick ”all in” och gjorde Erikas idé lite större…

Efter lite efterforskningar, googlande och idéspåneri insåg vi hur många det är i vår bygd som sysslar med olika typer av konst, hantverk, musik m.m. och vi kände att vi vill ge alla möjlighet att visa upp sin kreativitet.

Därför har vi nu dragit igång Kustkonst och vi är otroligt glada för den uppslutning och det intresse så många har visat. Att vi är över 50 utställare redan första året är helt överväldigande!

Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
RSS
Google+
https://kustkonst.se/om-kustkonst">

VILKA ÄR VI?

Kustkonst Erika Ehn måleri Skolan Axmarby

Erika Ehn

Erika bor i Gävle och tillhör Ehn-släkten i Axmarby, med anor långt bakåt i tiden. Hennes mormor och morfar bodde i byn och hos dem tillbringade Erika somrarna när hon var liten. Hennes mamma har nu tagit över stugan och Erika är där när tillfälle ges.

Erika har skapat i olika former i hela sitt liv, bl.a. keramik. Nu ägnar hon sig framför allt åt måleri, utifrån vedic art-metoden. Hon är utbildad i Vedic Art, steg 1-14, och håller workshops.

På Kustkonst ställer hon ut sitt måleri och håller i arrangemanget Målarbord för välgörande i Axmarby Skola.

Läs mer...

Kustkonst Aja Axlund broderi Skolan Axmarby

Aja Axlund

Aja bor i Åkersberga, men räknar Axmarby som hemma, trots att hon inte har något eget ställe i byn (än). Axlundssläkten har anor i byn sen åtminstone 1600-talet och Aja och hennes familj tillbringade all ledig tid här när hon växte upp. Nu är hon i Axmarby hela somrarna och lite till.

Aja har ägnat sig åt alla former av kreativt skapande sedan barnsben. Just nu fokuserar hon på broderi, virkning, stickning, fotografering, grafisk form m.m.

Aja driver en egen firma, Axlund Design, och det är hon som har formgivit allt material till Kustkonst, logotyp, folder, utställarkarta, affischer, hemsidan m.m.

På Kustkonst ställer hon ut broderi, foto, m.m. i Axmarby skola.

Läs mer...

Kustkonst Carina Gustafsson mosaik Skolan Axmarby

Carina Gustafsson

Carina bor i Axmarby. Hon kom hit p.g.a. kärleken för sex-sju år sen och flyttade hit från Gävle för tre år sen. Fast egentligen var det Axmarby som flyttade in – i hennes själ och hjärta – så fort hon kom hit.

Hon är ett kreativt energiknippe med många strängar på sin lyra och har provat på det mesta inom olika kreativa uttryck. Framför allt skapar hon nu silversmycken och mosaik, men tecknar även mandala, svetsar, skapar i trädgården m.m.

På Kustkonst ställer hon ut mosaik och silversmycken i Axmarby skola.

Läs mer...

SPRID GLÄDJEN VIDARE

OCH HÅLL DIG UPPDATERAD OM DET SENASTE PÅ FACEBOOK

Vi är glada för den hjälp vi fått med Kustkonst

Stort tack till Hamrånge Hembygdsförening, ABF Hamrångebygden, Gävle kommun Kultur & Fritid, Aja Axlund/Axlund Design och alla som hjälpt till med arbetet inför Kustkonst 2018!